"Na pravi poti k sreči je tisti, ki skrbi za srečo drugih. Skušajte zapustiti ta svet za spoznanje boljši, kakor ste ga prejeli." - Robert Baden-Powell

ponedeljek, 26. november 2012


Prejšnji petek(23.11.2012) smo si skupaj z ostalimi četami ogledali učno pot "sadni gozd". Iz naše čete sta se učne poti udeležila 5. razred-Kobilice in 8. razred-Prizadeti kometi =)

Spoznali smo sadna drevesa in se naučili kako z njimi ravnati. Seveda smo se ob tem tudi veliko igrali, zabavali in veselili 

Projekt Sadni gozd deluje v okviru fundacije "Sadni gozd" katera si je zadala zasaditev sadnega drevja (150 avtohtonih sadnih dreves in lupinarjev ter 150 sadik sadnega grmičevja) na saniranih degradiranih in drugih površinah v Občinah Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki.

Otroci, peljite svoje starše na sprehod okoli jezera in se med potjo ustavite na učni poti Sadni gozd po kateri vodijo zanimive table in seveda sam G. Črvek =)

Učno pot si lahko ogledate kadarkoli, saj je dostopna tudi ob slabem vremenu, po poti pa vas kot že rečeno vodi G.Črvek, na tablah pa je razloženo za kaj se sadeži drevesa uporabljajo in še mnogo drugih uporabnih stvari..

Ker sem kot sonček pomemben faktor pri rasti dreves in samih sadežev, obljubim da bom v poletnih mesecih ko me drevesa najbolj potrebujejo nanje pridno svetil in jih grel =)




Zemljevid prikazuje kje je učna pot Sadni gozd

Ni komentarjev:

Objavite komentar