"Na pravi poti k sreči je tisti, ki skrbi za srečo drugih. Skušajte zapustiti ta svet za spoznanje boljši, kakor ste ga prejeli." - Robert Baden-Powell

torek, 4. december 2012


Del svoje dohodnine lahko namenite tudi tabornikom

Dragi starši naših članov, prijatelji taborništva v Velenju!

Že veste, da lahko 0,5 % svoje dohodnine, ki sicer ostane v državni blagajni, namenite različnim nevladnim organizacijam, ki jim je država priznala status organizacij, upravičenih do dela dohodnine? 
V letu 2012 je ta status pridobilo tudi društvo tabornikov Rod Jezerski zmaj Velenje.

Možnost donacije imajo vsi, ki oddajajo dohodninsko napoved. Torej vsi davčni zavezanci, ki so rezidenti Republike Slovenije v skladu z zakonom, ki ureja dohodnino. Do 0,5 % dohodnine, odmerjene z dokončno odločbo od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, lahko namenijo enemu ali več upravičencem s seznama v Uredbi o namenitvi dela dohodnine za donacije. Posameznemu upravičenci se lahko nameni 0,1 %, 0,2 %, 0,3 %, 0,4 % ali 0,5 % dohodnine. Skupaj pa največ petim upravičencem.

Priložili smo obrazec za donacijo dela dohodnine. Prosimo, da si vzamete nekaj minut, izpolnite obrazec in tako del svoje dohodnine namenite tudi nam! Vaš majhen odstotek bo ogromno prispeval k še boljšemu delovanju našega rodu! 

Na obrazec ne pozabite vpisati svojih »podatkov o davčnem zavezancu«, poleg že vpisanih podatkov »ime oz. naziv upravičenca« ter »davčna številka upravičenca« pa vi zraven vpišite le še »odstotek« donacije.

Ko obrazec za donacijo do 0,5 % dohodnine še podpišete, ga lahko:
• v primeru, da nam zaupate, da ga mi dostavimo na DURS, oddate mentorici na šoli ali vodniku na vodovem sestanku ali
• pošljete na naslov Društvo tabornikov Rod Jezerski zmaj Velenje, Šaleška 3, 3320 Velenje,
• če poslujete preko sistema eDavki, kadarkoli oddate na spletni stranihttp://edavki.durs.si,
• pošljete ali oddate na pristojnem davčnem uradu oziroma izpostavi.

:: Obrazec

Zelo bomo veseli, če boste obrazec posredovali tudi svojim sorodnikom, prijateljem ter sodelavcem in bodo tudi oni del dohodnine namenili društvu tabornikov Rod Jezerski zmaj Velenje!

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na rjz@rutka.net ter ceta.vzhajajocega.sonca@gmail.com.

Ni komentarjev:

Objavite komentar