"Na pravi poti k sreči je tisti, ki skrbi za srečo drugih. Skušajte zapustiti ta svet za spoznanje boljši, kakor ste ga prejeli." - Robert Baden-Powell

sreda, 25. maj 2016

Četni MČ bivak


20. - 21. maj, Lukova vila, Velenje; V petek, 20. 5. 2016 so imeli naši MČ-ji (taborniki od 1. do 4. razreda), prav posebno vodovo urico. Ampak to petkovo druženje se tokrat ni končalo po eni samcati uri, vendar se je nadeljevalo ure in ure, v večer, noč in prihodnje jutro. Ob prihodu na Lukovo vilo se je program pričel z nekaj nalogami na temo orientacije in gibanja v naravi. Ja, treba je bilo izkoristit dan, dokler nas je še grelo sonce. :)
Ko so se otroci razmigali in nadihali svežega zraka, je sledila še boljša naloga. Vsak udeleženec bivaka, si je namreč moral pripraviti in sestaviti vsak svojo pico po svojih željah, ki so jo potem vodniki spekli v pravi krušni peči. Mmmm...njami. 
Po slastni večerji in druženju, smo se skupaj odpravili v zgornje spalne prostore, kjer so vsi z enim očesom že pokukali na prihajajoče taborjenje, ki bo letos na Kolpi. Skupaj smo si ogledali risano serijo Herkul, tudi obiskal nas je pravi Herkul, vse skupaj pa je bil uvod v temo taborjenja, namreč letos bomo obiskali staro Grčijo in njene bogove. Čeprav se je petek počasi že prevešal v soboto, so se otroci skupaj z vodniki še malo pozabavali v disku ob slovenskih popevkah, potem pa kaj hitro popadali v svoje spalke in zaspali.
Zjutraj smo vsi skupaj še pred zajtrkom pospravili svoje osebne stvari, se okrepčali in odigrali jutranjo igro. Kmalu potem je sledilo le še slovo od vodnikov in odhod domov, še z eno veliko skledo lepih taborniških spominov. :)

Več fotografij: https://www.flickr.com/photos/140371615@N06/albums








Ni komentarjev:

Objavite komentar